Barcelona

Notícia

Maragall retreu a Collboni "l'absoluta renúncia" a que Barcelona es posicioni sobre l’ampliació de l’aeroport


El govern de la ciutat es mostra incapaç de fer un posicionament oficial com a institució tal com demanava ERC a causa de les discrepàncies entre Barcelona en Comú i el PSC

“El govern de Barcelona no té posició sobre l’ampliació de l’aeroport. O pitjor, en té dues explícitament contradictòries i incompatibles”. Són paraules del líder d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, a la comissió d’Economia i Hisenda celebrada avui al consistori i que ha evidenciat la incapacitat del govern de la ciutat d’expressar un posicionament oficial com a institució a causa de les discrepàncies entre Barcelona en Comú i el PSC.

Esquerra havia demanat la compareixença del primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, per tal que l’executiu de la ciutat informés sobre la postura oficial del govern, fet no s’ha produït. De fet, Maragall ha retret a Collboni que el socialista afirmés que a la ciutat “no li pertoca posicionar-se de forma determinant”. “Em sobta que vostè expressi aquest nivell de renúncia absoluta a que Barcelona s’hagi de posicionar”, ha censurat Maragall. “Els demano que defineixin i expressin formalment i institucionalment la posició del govern d’aquesta ciutat, que ha de tenir un paper. Això es el que ens toca com a institució”, ha insistit Maragall.

“Nosaltres estem disposats a seure i negociar, però decidint des de Catalunya, i no estem en absolut d’acord ni amb AENA i els socialistes, ni amb el no a tot dels Comuns”, ha afirmat firma el líder d’Esquerra, que ha instat les dues forces que conformen el govern de la ciutat a implicar-se per recuperar les negociacions per l’ampliació: “els demano que seguin junts i siguin determinants per reobrir la taula i les negociacions i per estudiar alternatives”.

“Esquerra vol vols intercontinentals des de Barcelona, vol espai natural respectat., vol sistema aeroportuari català i infraestructures, vol reducció de vols de curta distància i vol un nou model turístic”, ha resumit el regidor republicà.

Aprovada la proposta d’Esquerra d’estudiar implantar un salari mínim de ciutat

Barcelona convocarà abans d’un mes l'espai de participació i concertació de polítiques socioeconòmiques, laborals i ocupacionals amb l’objectiu d'abordar la proposta d'implementació d'un salari mínim de ciutat que es correspongui amb el cost de la vida a Barcelona. És un dels punts de la proposició d’Esquerra aprovada aquesta tarda en comissió. “Creiem que Espanya hauria de tenir un SMI diferenciat per territoris i que a Barcelona també l’hauríem de tenir”, ha afirmat el regidor Miquel Puig.

El text també contempla que l’Ajuntament implementi, tant en la contractació pública de l’Ajuntament així com també de tots els seus ens, com en els plans d’ocupació, com també en l’àmbit intern, el salari de referència de l’informe elaborat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que situa en 1420,63€ mensuals.

“Ens agradaria que l’Ajuntament liderés un moviment, que sabem que serà difícil, per disposar d’un salari mínim diferenciat per territoris i per l’aplicació d’un salari mínim de ciutat”, ha insistit Puig. La proposició s’ha aprovat tot i l’abstenció dels grups del govern.

Esquerra aconsegueix un 50% d’exempció a la taxa de recollida de residus per les zones on s’aplica el porta a porta

A l’apartat de precs, Esquerra ha aconseguit el compromís del govern municipal d’implementar de manera immediata l’exempció del 50% de la taxa de recollida de residus municipals generats en domicilis particulars d’aquelles llars situades en les zones del municipi que participen en el sistema de recollida porta a porta.

"L'objectiu ha de ser premiar la recollida selectiva i incentivar el sistema porta a porta que s'ha demostrat efectiu, i compensar l'esforç que estan fent els veïns i veïnes", ha dit la regidora Montse Benedí.