Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra urgeix el govern municipal a prohibir les ‘cuines fantasma’ en entorns residencials


Els republicans temen que el PSC acabi imposant el seu model de ciutat i es doni “barra lliure” a aquest tipus de negocis

El veïnat denuncia que les empreses continuen treballant a les macro-cuines malgrat la retirada de llicències de l’Ajuntament

La regidora i portaveu adjunta d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha fet una crida al govern Colau-Collboni a prohibir les ‘cuines fantasma’ als entorns residencials de Barcelona.

En una roda de premsa a Sant Martí davant d’una de les primeres ‘dark kitchen’ aparegudes a la ciutat, Alamany ha volgut mostrar la preocupació del seu grup davant la negociació sobre la nova normativa, en què temen que la part socialista del govern s’acabi imposant: “Estem davant d’una barra lliure d’aquest tipus de negocis i creiem que el PSC imposa la seva posició, com passa amb altres temes com les terrasses”.

Davant d’això, la regidora ha reclamat a l’executiu municipal una resposta “clara, eficaç i urgent”: “Ha de ser el govern municipal que protegeixi la ciutadania, no que els mateixos veïns i veïnes hagin de fer guàrdia davant de les macro-cuines. Ja hi ha 40 cuines fantasma a Les Corts i 20 a Sant Martí, un fenomen que pot canviar per complet l’estil de vida dels barcelonins i barcelonines. El govern municipal ha de protegir el nostre estil de vida”.

En aquest sentit, els republicans també han volgut denunciar l’opacitat de l’executiu Colau-Collboni i la manca de resposta que han tingut tant amb la ciutadania com amb els grups de l'oposició sobre la regulació. “No hem obtingut mai resposta, ni al març quan vam denunciar la situació, ni al juliol quan vam preguntar per la negociació respecte de la nova normativa”, ha apuntat Alamany.

La regidora, que ha volgut recordar problemes que causen les cuines fantasma com ara els sorolls, les olors o l’ocupació de la via pública, també ha assenyalat: “No creiem en els projectes de macro-cuines ni són el nostre model. Nosaltres creiem en el model que defensa el comerç de proximitat, que posa el benestar i la tranquil·litat de la ciutadania al centre”, ha afegit.

A la roda de premsa també hi han participat les representants veïnals de les plataformes contra les cuines fantasma als districtes de Sant Martí i Les Corts, Verónica Soto i Lydia Leiva, respectivament, que han denunciat que les empreses continuen actuant a les nau malgrat la suspensió de llicències per part de l’Ajuntament amb la instal·lació de la fibra òptica que els propis veïns van haver de frenar.