Barcelona

Grup municipal

Notícia

Alamany: “Batlle ha menystingut i banalitzat els episodis d’aquest cap de setmana i volem explicacions”


Esquerra Republicana proposa que l'Ajuntament impulsi una revolució de l'autogestió energètica a Barcelona
 

La regidora i portaveu adjunta del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha emplaçat aquest dilluns al govern Colau-Collboni a “apartar-se” després d’assegurar que “no se’n surt” en les seves funcions. “El govern municipal no se’n surt. I si no se’n surt, és perquè no vol o perquè no pot. Per tant, que s’aparti i ens deixi liderar Barcelona als que volem fer-ho”, ha assenyalat.

Alamany ha volgut evidenciar que l’executiu no compleix amb les seves funcions en una gran varietat de temes: ni pel que fa a garantir la seguretat a la ciutat, ni per liderar una revolució energètica, ni tan sols per garantir la continuïtat dels comerços emblemàtics de Barcelona, entre d’altres. “Davant d’aquesta situació, el distanciament d’ERC amb el govern de la ciutat és, malauradament, cada cop més gran. Ens incomoda totalment el rumb que porta aquest govern”, ha assegurat.

Des d’Esquerra Republicana es considera que l’executiu “no és útil per a la ciutadania”, i aquest cap de setmana de la Mercè s’ha pogut tornar a comprovar. “A la Mercè de 2019 es van arribar a reunir fins a 70.000 persones a la platja i no va passar res semblant a aquest cop. Des d’ERC, el 15 de setembre vam encomanar al sr. Albert Batlle a anticipar-se en aquest tema abans que arribés la Festa Major, però ho va menystenir i ens va emplaçar a fer una taula per discutir-ho al novembre. Ara també ha menystingut i banalitzat els episodis succeïts aquest cap de setmana, i per això esperem les seves explicacions i també les de l’alcaldessa”, ha assegurat.

Alamany ha insistit en la no-utilitat d’aquest govern per als barcelonins, no només en temes de seguretat, sinó que en referència a dues altres qüestions que els republicans porten a plenari. D’una banda, el prec al govern municipal instant-lo a protegir els negocis emblemàtics arran del tancament de l’Herboristeria del Rei, de més de 200 anys d’història. I, de l’altra, una pregunta a l’alcaldessa sobre el conflicte a l’Afganistan, perquè insti l’Estat a fer un dispositiu urgent per a generar visats electrònics de manera exprés perquè afganesos i afganeses puguin refugiar-se a Europa. “Amb conflictes anteriors l’actitud del govern havia estat molt diferent: amb l’Afganistan s’evidencia el seu desgats i estancament”, ha afirmat.

Instar l’Estat a regular les comunitats energètiques

El regidor d’ERC responsable de temes de mobilitat i joventut, Max Zañartu, ha explicat la proposició que els republicans porten a plenari, en aquest cas relacionada amb el preu de l’electricitat, amb l’objectiu de “donar eines a la ciutadania per reduir la factura del llum, alhora que per produir la seva pròpia energia i fer-ho de manera comunitària”.
Per això, d’una banda la proposició proposarà que l’Ajuntament de Barcelona exigeixi el govern de l’Estat a regular les comunitats energètiques a través de l’ampliació de la distància on es posa la placa. “A dia d’avui, l’autoconsum compartit només es pot fer a baixa tensió i en un radi de menys 500 metres. Si regulem les comunitats energètiques, aquests 500 metres s’amplien i es podrà fer no només a baixa tensió sinó que també a mitja”, ha assenyalat Zañartu.

D’altra banda, la proposició també inclou instar el govern municipal a fer una “revolució” a Barcelona Energia, per tal que no només vengui energia que no ha produït ella, com està fent ara, i passi a centrar-se en l’autoproducció. “Cal que el govern municipal s’anticipi, es posi les piles i afavoreixi l’autoconsum amb aquesta remodelació total de Barcelona Energia”.