Barcelona

Grup municipal

Notícia

La dreta salva el govern Colau-Collboni de la reprovació pels ‘macrobotellots’


Coronas: “Barcelona se’ns escapa de les mans. Demano a l’executiu municipal que no renunciï mai a governar aquesta ciutat”
 

L’abstenció dels grups de dretes de l’Ajuntament de Barcelona, Ciutadans, PP, BCanvi i la regidora no adscrita, i el vot en contra de BComú i PSC, han salvat el govern municipal de la reprovació per la gestió dels ‘macrobotellots’ de la Mercè, que van acabar amb una quarantena de ferits, una seixantena de detencions i nombrosos danys materials i del mobiliari urbà.

La petició de reprovació s’ha fet dins d’un ple extraordinari que ERC, amb el suport de Junts, havia demanat arran dels aldarulls, on ha volgut fer constar el desplegament d’un dispositiu “totalment deficient”, en paraules del regidor portaveu d’ERC-BCN, Jordi Coronas, que ha presentat la proposició.

“Esquerra Republicana sempre som propositius, i no deixarem de ser-ho, però avui toca denunciar una gestió totalment defectuosa del govern municipal. El sr. Batlle ens va explicar el dispositiu i va defensar que era l’adequat, l’alcaldessa Colau va dir que no hi hauria festa al carrer, però els fets han demostrat que Barcelona no estava preparada pel que va passar”, ha explicat.

En aquest sentit, Coronas ha volgut denunciar l’”arrogància” que considera que el govern municipal ha tingut en la qüestió: “El govern municipal ha centrifugat les culpes, malgrat que tot és fruit d’un dispositiu mal plantejat per ells mateixos”. A més, ha volgut recordar que a les comissions de setembre, 10 dies abans de la Mercè, els republicans van fer una bateria de propostes sobre incivisme amb la vista posada a la Festa Major, però que l’executiu municipal va rebutjar.

El portaveu republicà també ha volgut censurar les darreres declaracions de Jaume Collboni sobre la qüestió i ha instat el govern municipal a no renunciar a la ciutat: “El sr. Collboni ha fet una renúncia competencial absoluta. Li recomano que revisi la Carta Municipal de Barcelona i vegi qui té la responsabilitat en la seguretat a la nostra ciutat. Barcelona se’ns escapa de les mans. Demano al govern municipal que no renunciï mai a governar aquesta ciutat, que no renunciï mai a Barcelona”, ha assegurat.