Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall: “Estem molt lluny d’aprovar el pressupost perquè aquest està molt lluny del que necessita Barcelona”


Els republicans no votarien avui a favor dels comptes municipals de 2022 perquè “no afronten les cinc grans transformacions que necessita Barcelona”
 

El president d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha explicat aquest dimarts que a dia d’avui el seu Grup Municipal no votaria a favor del pressupost municipal de 2022 “perquè està molt lluny del que necessita la ciutat de Barcelona”.

En una roda de premsa a l’Ajuntament, Maragall ha assegurat que la proposta del govern municipal “no ens agrada ja que és un pressupost continuista i conservador que representa més diners, però menys ciutat”: “S’hi contemplen 400 milions excepcionals, però no està previst dedicar-los als cinc grans reptes que Barcelona ha d’afrontar”, ha afirmat Maragall, tot referint-se, primer, al canvi de model econòmic no dependent del turisme; segon, als grans projectes urbanístics i a la política real d’habitatge; tercer, a la transició energètica; quart, a l’àmbit de seguretat i civisme i; cinquè, al rol metropolità de Barcelona.

Segons el líder d’ERC a l’Ajuntament, “Barcelona està preparada per ser la millor ciutat possible, hi té tota la capacitat i elements, però aquest govern ha renunciat a intentar-ho i ara ho tornem a comprovar amb la proposta de pressupost”. A més, ha volgut recordar a l’executiu municipal que “Barcelona és en un punt d’inflexió que es podria enfocar en positiu, però no veiem aquesta determinada direcció per part del govern. Des d’Esquerra Republicana estem convençuts que cal passar de l’’i més i més’ -en referència a les quantitats econòmiques- a l’’i millor i millor’”.

Experiència d’incompliments

Maragall també ha volgut retreure els incompliments del govern Colau-Collboni pels pressupostos aprovats en els darrers dos anys: “Aquest govern s’assembla cada cop més al de Madrid, que es caracteritza pels incompliments. Aquesta experiència no és el millor punt de partida de cara als propers pressupostos”, ha assenyalat.

El també regidor republicà Jordi Castellana, que ha acompanyat Maragall a la roda de premsa, ha enumerat el llistat d’incompliments d’acords signats per l’executiu en els últims dos pressupostos. Entre aquests, s’hi troben la Taxa Amazon o una execució diferent de la mesura de la compra de baixos comercials. “No podem caure en l’actitud de ‘bona fe’ de fer propostes que el govern municipal accepta però que després distorsiona o no acompleix”, ha sentenciat Maragall.