Barcelona

Federació

Notícia

Oriol Junqueras visita el barri de la Barceloneta per copsar les necessitats d'entitats i veïnat


Oriol Junqueras, Ernest Margall, Marina Gassol i l'equip d'Esquerra Republicana – Ciutat Vella recorren el barri de la Barceloneta per recollir demandes d'entitats, comerciants i veïnat.

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras; el president del Grup Municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall; la presidenta i regidora adscrita del districte de Ciutat Vella, Marina Gassol, i l'equip d'Esquerra Republicana-Ciutat Vella han passejat pels carrers de la Barceloneta aquest dimarts al matí i han parlat amb entitats, comerciants i veïnat sobre els reptes que afronta el barri.

La jornada ha començat a la Confraria de Pescadors de Barcelona, que es va fundar l'any 1945 després de segles d'associacionisme pescador a la ciutat. Allà els ha rebut el seu president, José Juárez, i han conversat sobre els reptes de futur de la pesca al mar Mediterrani. Junqueras, Margall, Gassol i la consellera portaveu de districte de Ciutat Vella, Laura de la Cruz, han pogut visitar les instal·lacions del moll i han aprofitat per saludar uns pescadors que cosien la xarxa de pesca a la vora d'una embarcació.Tot seguit, han enfilat el carrer del Mar fins al mercat de la Barceloneta i entorns. Allà, han pogut parlar amb comerciants i paradistes que els hi han compartit les seves perspectives de present i futur. A més, al llarg del recorregut han pogut saludar i conversar amb els veïns i veïnes de la Barceloneta, com la Maite, veïna del barri i mare d'un jove que va coincidir amb Junqueras a la presó i a qui, segons ha explicat avui, li va ajudar molt les converses amb el president d'Esquerra Republicana. Junqueras, Margall, Gassol i els consellers i conselleres de Ciutat Vella s'han reunit també amb entitats, comerciants i veïnat al bar Jai-Ca. Han parlat sobre els problemes de seguretat, soroll i botellades al barri i han abordat qüestions relacionades amb l'educació, el turisme i la sanitat.

La trobada ha estat el punt final a un matí d'escoltar, debatre i compartir propostes de millora a peu de carrer amb els veïns i veïnes de la Barceloneta i els seus representants.