Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC votarà no a la tramitació inicial dels pressupostos de Barcelona


Maragall assegura que el govern municipal “s’ho ha guanyat a pols” després dels incompliments dels anys anteriors i del menysteniment a la ciutat

Els republicans denuncien els 2.000 dies de retard en l’inici de la reforma de la Rambla

El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dilluns que votarà ‘no’ a la tramitació inicial dels pressupostos de la ciutat per a l’any vinent. “Votarem ‘no’ amb absoluta convicció i responsabilitat. El govern Colau-Collboni s’ho ha guanyat a pols en aquests dos anys d’incompliments, de menysteniment dels barris i la ciutat i per la manca de projecte i horitzó per a Barcelona, que malda per tenir-lo”, ha assegurat el líder republicà al consistori Ernest Maragall.

“No hem vist cap reacció o proposta davant del que vam dir en una roda de premsa ara fa gairebé un mes, quan vam afirmar que érem molt lluny d’aprovar els pressupostos perquè aquests eren molt lluny del que necessita la ciutat, de manera que ara ens veiem obligats a actuar en nom de l’interès general”, ha assenyalat Maragall, que a més dels incompliments dels pressupostos de 2020 i 2021, ha citat diversos camps d’actuació on ERC no hi troba dedicació a la proposta de comptes del govern municipal. Entre aquests: les accions cap a un nou model econòmic menys dependent del turisme; un nou urbanisme que creï ciutat; la transició energètica; l'àmbit de neteja i civisme o la dimensió metropolitana de Barcelona.

2.000 dies de retard en la reforma de la Rambla

Els republicans han fet la roda de premsa davant del marcador de la Rambla per denunciar els 2.000 dies de retard en l’inici de la reforma a què s’arriba demà. Per a Maragall, aquests cinc anys i mig de retard i d’incompliments són “inacceptables”: “És un missatge explicatiu de què és aquest govern municipal, és a dir, aquest ‘no govern’, que és una suma d’agències de màrqueting”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha assegurat que els incompliments són primer amb la ciutadania de Ciutat Vella i Barcelona, que fa 2.000 dies que espera l’inici de la reforma, i també amb ERC després de signar a l’acord de pressupostos de 2020 que aquell mateix any començarien les obres. 

Els republicans traslladaran el seu posicionament d’avui a la comissió d’Ecologia i Urbanisme d’aquest dimarts, on esperen que tiri endavant una proposició per reclamar al govern municipal que comenci la primera fase de les obres el proper any 2022. “Cal posar calendari, pressupost i inici d’obres a la reforma de la Rambla. Aquests 2.000 dies d’espera representen una situació vergonyosa i inacceptable”, ha explicat el portaveu Jordi Coronas, també present a la roda de premsa.

Altres iniciatives: els Jardinets dels Gats i l’abocador del Bon Pastor

A les comissions de novembre, el GM d’ERC també portarà una pregunta a Presidència sobre els Jardinets dels Gats, entitat del Gòtic que treballa per la cura i protecció dels gats de carrer i abandonats, i que ara podria estar en perill per la unió de la Plaça Gardunya i l’antic Hospital de la Santa Creu que pretén fer el govern municipal.
“No estem gens a favor d’aquesta actuació urbanística i volem que govern ens expliqui si això afectarà el Jardinet dels Gats i què pensa fer al respecte”, ha assenyalat Coronas.

A la comissió d’Urbanisme, els republicans hi presenten un prec per demanar a govern que prengui mesures definitives per resoldre la problemàtica de l’abocador del carrer de l’Avançada del Bon Pastor. “El govern municipal s’ha limitat, primer, a retirar el cartell que avisava de les sancions que es podien rebre per incompliment i, segon, a fer una neteja, però pel contrari ara ens consta que hi torna a haver abocaments”, ha assegurat Coronas, que ha reclamat acabar amb aquest abocament il·legal de residus i deixalles que afecta el medi ambient i la salut pública del veïnat.

Més iniciatives que ERC presenta a les comissions:

-Pla de desamiantat i retirada dels elements que puguin contenir fibrociment a Barcelona (PROPOSICIÓ a DDSS)
-Renovació contracte Gimnàs St. Pau després del desembre? (PREC a DDSS)
-Reclamació al govern espanyol el traspàs del CC El Centre de la Vila, de la Vila Olímpica, a l’Ajuntament (PROPOSICIÓ a PRESIDÈNCIA)
-Pla estratègic pel Mercat del Bon Pastor (PREC a ECONOMIA)
-Càlcul del govern municipal de l’impacte pressupostari nova fórmula de càlcul plusvàlues (PREC a ECONOMIA)