Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC arrenca el compromís del govern municipal d’iniciar la reforma de la Rambla l’any 2022


Els republicans reclamen posar fi a l’abocador il·legal del carrer de l’Avançada del Bon Pastor
 

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat, a proposta d’Esquerra Republicana, que el govern municipal faci públic el calendari real d'execució de les obres de reforma de la Rambla i que n'estableixi l'inici per a l’any vinent.

En una proposició presentada a la comissió d’Ecologia i Urbanisme, el regidor portaveu dels republicans al consistori, Jordi Coronas, ha criticat els 2.000 dies (cinc anys i mig) de retard en l’inici de la reforma ja que ho considera un menysteniment del govern municipal cap als veïns i veïnes i cap a la ciutat en general. “La Rambla és el més clar exemple del no-govern, del desgovern, que hi ha a aquesta ciutat. Aquesta via és molt més que una avinguda, és un centre neuràlgic de la ciutat, i pateix una degradació evident. Tant ha de deixat de ser un lloc atractiu per anar-hi que ni durant la pandèmia, quan no hi havia turistes, s’hi apropaven els barcelonins i barcelonines”, ha lamentat.

En aquest sentit, Coronas també ha volgut criticar que l’executiu Colau-Collboni ha incomplert l’acord de pressupostos de 2020 que va fer amb ERC, on es comprometia a començar les obres aquell mateix any. “Què ha passat amb la partida pressupostària de 2020 per a reformar la Rambla? En què s’ha gastat? Perquè en la Rambla, segur que no. Ens sembla que en ‘trilerisme’ és l’única partida que ha gastat el govern en aquest assumpte”, ha criticat Coronas.

A més, ha volgut destacar que la reforma “no és el projecte d’Ada Colau, sinó dels veïns i veïnes” i ha volgut recordar que va néixer d’un consens social i polític amb tots els actors implicats. “No ens cansarem d’exigir que s’executi la reforma”, ha sentenciat.

Acabar amb l’abocador del Bon Pastor “pel medi ambient i per la salut”

A la comissió, el grup d’ERC també hi ha presentat un prec al govern municipal perquè prengui mesures definitives per resoldre la problemàtica de l’abocador del carrer de l’Avançada del Bon Pastor.

Per als republicans, que l’abocador il·legal continuï en funcionament és un risc per a la salut pública dels veïns i veïnes i per al medi ambient, i no entenen com el govern municipal no hi ha posat encara un remei definitiu. “S’han limitat, primer, a retirar el cartell que avisava de les sancions que es podien rebre per incompliment i, segon, a fer una neteja que no ha solucionat el problema perquè ara ens consta que hi torna a haver abocaments”, ha assegurat Coronas.

 Garantir la connectivitat ciclista a la Plaça de les Glòries

Sobre mobilitat, el grup d’ERC ha presentat un prec a la mateixa comissió amb l’objectiu de garantir la connectivitat ciclista als entorns de la Plaça de les Glòries. “Demanem que s’incloguin vies ciclistes segures als eixos de Gran Via, Meridiana i Diagonal que creuaran el Parc de les Glòries”, ha explicat el regidor Max Zañartu, que ha lamentat que al pla del govern municipal no hi són contemplades. A més, ha reclamat ampliar el carril de bici previst al carrer de la Independència -també al voltant de les Glòries-, perquè està previst que medeixi 1,17 m i, si fos així, “naixeria ja obsolet”.