Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC força el govern municipal a demanar a l’Estat el traspàs del Centre Comercial de la Vila Olímpica


Els republicans reclamen salvar ‘El Jardinet dels Gats’, al Gòtic, davant d’un canvi urbanístic que posaria en risc l’entitat

L’Ajuntament de Barcelona reclamarà al govern de l’Estat el traspàs a la ciutat del centre comercial ‘El Centre de la Vila’, a la Vila Olímpica, en un màxim de tres mesos. Gràcies a una proposició d’Esquerra Republicana, el text aprovat també exigeix negociar amb l’Estat la cessió de la titularitat de tots els edificis i terrenys en desús o amb ús inadequat perquè siguin gestionats des de Barcelona. La proposició ha tirat endavant a la comissió de Presidència amb els vots a favor del govern municipal i Junts, l’abstenció de Cs i el vot en contra del PP, BCanvi i la regidora no adscrita.

“La mala gestió de l’Estat ha provocat una situació de deixadesa i decadència al Centre de la Vila: avui, dels 50 locals, només n’hi ha 17 ocupats. La propietat, Olympic Moll, que és filial de l’empresa pública Mercasa, no ha estat a l’altura. Tot plegat evidencia que quan Barcelona és gestionada des de la distància es fracassa estrepitosament i la ciutadania en surt perjudicada”, ha assegurat la regidora i portaveu adjunta d’ERC a l’Ajuntament Elisenda Alamany.

La regidora també ha demanat al govern municipal “ambició i exigència amb la ciutat davant dels seus col·legues de Madrid” i els ha advertit que no és una opció votar avui a favor de la proposició -tal com ha passat- i després quedar-se de braços de creuats. “La Vila Olímpica demana que la ciutat recuperi la titularitat del Centre de la Vila perquè la dinamització comercial és una assignatura pendent al barri”, ha afegit Alamany, que també ha assegurat que una via per revitalitzar l’espai públic a la zona seria reconvertir el centre comercial en un mercat municipal.

Salvar 'El Jardinet del Gats'

A la comissió, ERC ha preguntat al govern municipal pel Jardinet dels Gats, entitat del Gòtic que treballa per la cura i protecció dels gats de carrer i abandonats, i que ara estaria en perill per la unió de la Plaça Gardunya i l’antic Hospital de la Santa Creu que pretén fer el govern municipal.
“Sabent les situacions que es donen a la plaça i als jardins, el govern municipal presenta un canvi urbanístic que no volen els veïns i veïnes, i què, a més, pot obrir un pas que pot perjudicar les dinàmiques actuals de la zona”, ha criticat la regidora Marina Gassol, que també ha alertat que “es poden deixar sense llar a centenars de gats que han estat rescatats del carrer”.

Una solució urgent per al barri del Polvorí

A l’apartat de precs, el grup d’ERC ha demanat al govern municipal la “màxima celeritat possible” per donar solució a la inseguretat i la manca d’higiene als talús de muntanya al barri del Polvorí de Sants-Montjuïc, concretament al carrer de la Mare de Déu de Port.
“Les actituds incíviques s’han incrementat. Hi ha llançament de llambordes, pedres, pilotes de golf, ous, hi ha atacs contra les cases... Cal donar una solució urgent als veïns i veïnes, que ara mateix no hi veuen solució”, ha afirmat el regidor portaveu Jordi Coronas.