Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

ERC força el govern municipal a demanar a l’Estat el traspàs del Centre Comercial de la Vila Olímpica


L’Ajuntament de Barcelona reclamarà al govern de l’Estat el traspàs a la ciutat del centre comercial ‘El Centre de la Vila’, a la Vila Olímpica, en un màxim de tres mesos.

Gràcies a una proposició d’Esquerra Republicana, el text aprovat també exigeix negociar amb l’Estat la cessió de la titularitat de tots els edificis i terrenys en desús o amb ús inadequat perquè siguin gestionats des de Barcelona. La proposició ha tirat endavant a la comissió de Presidència amb els vots a favor del govern municipal i Junts, l’abstenció de Cs i el vot en contra del PP, BCanvi i la regidora no adscrita.

Tal com ha explicat la regidora i portaveu adjunta d’ERC a l’Ajuntament Elisenda Alamany. “La mala gestió de l’Estat ha provocat una situació de deixadesa i decadència al Centre de la Vila: avui, dels 50 locals, només n’hi ha 17 ocupats. La propietat, Olympic Moll, que és filial de l’empresa pública Mercasa, no ha estat a l’altura. Tot plegat evidencia que quan Barcelona és gestionada des de la distància es fracassa estrepitosament i la ciutadania en surt perjudicada”,

Alamany també ha demanat al govern municipal “ambició i exigència amb la ciutat davant dels seus col·legues de Madrid” i els ha advertit que no és una opció votar avui a favor de la proposició -tal com ha passat- i després quedar-se de braços de creuats. “La Vila Olímpica demana que la ciutat recuperi la titularitat del Centre de la Vila perquè la dinamització comercial és una assignatura pendent al barri”, ha afegit, també ha assegurat que una via per revitalitzar l’espai públic a la zona seria reconvertir el centre comercial en un mercat municipal.