Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall, sobre els pressupostos de la Generalitat: “Els Comuns han sucursalitzat Barcelona”


Els republicans facilitaran els comptes de Barcelona per tal de “servir l’interès general del país i de la ciutat"

El president d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dilluns des del Parlament que el seu Grup Municipal facilitarà l’aprovació dels pressupostos de Barcelona, tot i que ja sortien endavant amb Barcelona pel Canvi, perquè tirin endavant els comptes de la Generalitat i així “servir l’interès general de la ciutat i del país”. Tot i això, ha volgut deixar clar que la posició real d’ERC-Barcelona es va expressar la setmana passada en comissió a l’Ajuntament, on va votar en contra de la tramitació inicial dels pressupostos Colau-Collboni.
 
“Assumim la nostra contradicció [facilitant els comptes de Barcelona] amb la cara ben alta i des d’una doble convicció: d’una banda, que la nostra oposició queda confirmada en el vot de la setmanada passada i, de l’altra, que actuem servint l’interès general del país per uns pressupostos [els de la Generalitat] que són també molt generosos amb Barcelona, basats en la transformació progressista i en el compromís amb l’equitat i la igualtat”, ha assegurat Maragall.
 
El líder d’ERC a l’Ajuntament també ha criticat la “sucursalització” que en el seu parer han fet els Comuns dels pressupostos de la capital catalana: “Els Comuns han sucursalitzat Barcelona, han posat el pressupost com una peça de negociació política. En prenem nota”, ha advertit, a més de dir que els d’Ada Colau “han volgut portar al límit el rol que se’ls ha generat arran de la posició de la Cup al Parlament”.
 
Maragall ha assegurat que BComú “tenia el pressupost aprovat amb BCanvi” però que han forçat aquesta posició “perquè creuen que ERC-Barcelona ha de fer aquest gest si ells han d’aprovar els pressupostos de la Generalitat”. El líder republicà al consistori ha afegit que la negociació dels continguts dels comptes a la ciutat la dona per tancada: “La nostra posició no canviarà. No esperem obtenir un petit rèdit d’aquest moviment”.
 
A més, Maragall ha volgut deixar clar que “ERC-Barcelona en surt reforçada i es constitueix així com a l’alternativa per a la ciutat” davant del govern Colau-Collboni.