Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona impulsarà un pla de xoc contra l’infrahabitatge a proposta d’ERC


Els republicans reclamen accelerar l’aplicació del protocol ‘No Callem’ contra les agressions i assetjaments sexuals

L’Ajuntament de Barcelona impulsarà, a proposta d’Esquerra Republicana, un pla de xoc contra l’infrahabitatge i la sobreocupació amb l’objectiu de donar una solució digna i definitiva a aquesta problemàtica després dels fets de Plaça Tetuan. La proposició ha tirat endavant amb els vots de tots els grups municipals, inclòs el govern Comuns-PSC.
 
“Després de presentar al 2017 i al 2020 iniciatives per combatre l'infrahabitatge, avui hi tornem. Esperem que a la tercera vagi la vençuda i que per fi l’Ajuntament prioritzi aquesta lluita”, ha explicat la regidora republicana Eva Baró a la comissió de Drets Socials, on també ha volgut deixar que l’objectiu és “sumar esforços”, no culpabilitzar.
 
La proposició, a més de demanar prioritzar la lluita contra l’infrahabitatge com una de les prioritats d’aquest mandat, insta el govern municipal a fer un pla de xoc “dotat  dels recursos humans, materials i econòmics necessaris” i a intensificar el treball de coordinació amb els departaments de Drets Socials i d’Interior de la Generalitat per saber l’abast real de la problemàtica a la ciutat. “Ningú no viu ni fa viure els seus fills en aquestes condicions per gust. Si ho fan és perquè no tenen una alternativa millor. Els factors són molts i són estructurals, per això cal consens i polítiques públiques de gran abast per capgirar la situació. Des de l’Ajuntament hem de protegir les persones”, ha assegurat Baró.
 
En aquest sentit, també ha volgut retreure el govern municipal de PSC-Comuns, els companys dels quals governen l’Estat espanyol i, al PP, que hi va governar en el passat, la manca de responsabilitat en algunes qüestions que haurien contribuït a fer més gran el problema: “S’han impulsat Lleis d’estrangeria o reformes laborals que després no s’han derogat. No és només qüestió de recursos sinó que també de responsabilitat i l’Estat pot i ha de fer molt més”, ha sentenciat.
 
Accelerar el protocol ‘No Callem’ contra les agressions sexuals
 
A la comissió, ERC també hi ha presentat un prec per reclamar posar en marxa els dispositius del protocol ‘No Callem’ amb l’objectiu de prevenir, detectar i atendre les agressions i assetjaments sexuals que tenen lloc en l’oci nocturn de Barcelona. Els republicans han volgut recordar que el protocol, elaborat l’any 2018, no ha estat encara desenvolupat al 100%.
 
Posar al centre els espais de cultura de base
 
Els republicans també han presentat un prec per incorporar els espais de cultura de base existents i, en especial l’Antic Teatre i la Nau Bostik, com a pilars de la mesura de govern, a més de dotar-los dels instruments, recursos i seguretat jurídica necessaris per a desenvolupar la seva activitat.