Barcelona

Grup municipal

Notícia

El govern Comuns-PSC aprova amb els vots de la dreta consolidar l'ampliació de terrasses a vorera i calçada


Els republicans demanen una urbanització de qualitat i no “tàctica” de les cobertures del túnel de Glòries
 

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts la tramitació inicial de la modificació de l’Ordenança de terrasses, que pretén consolidar-ne l’ampliació de 1.400 feta arran de la Covid, amb els vots del govern municipal Comuns-PSC i el suport de la dreta. El grup d’ERC hi ha votat en contra a la comissió d’Ecologia i Urbanisme després de demanar la retirada del punt de l’ordre del dia.

“Ni la modificació de l’ordenança està justificada, ni és necessària, ni s’havia de fer amb cap urgència ja que les mesures excepcionals es podien allargar mentre durés la pandèmia”, ha assenyalat el regidor portaveu d’ERC al consistori, Jordi Coronas, que s’ha oposat a la modificació.

“Malgrat que la sra. Janet Sanz i el govern municipal diguin el contrari, avui assistim al trencament del consens de 2018, quan es va acordar l’Ordenança de terrasses després de llargs tràmits. Així que avui mor el consens i també la participació ciutadana, ja que aquesta modificació no s’ha fet amb la participació necessària”, ha lamentat, alhora que ha retret als Comuns el seu “gir de 180 graus” en aquesta qüestió: “Vostès sucumbeixen a la ‘Barcelona del sí a tot’ que volen el PSC i Jaume Collboni”.

Coronas ha defensat que la consolidació de l’ampliació de 1.400 terrasses “no beneficia ningú” ja que considera que ni és positiva per al veïnat, que patirà més ocupació de l’espai públic i sorolls, ni per als restauradors, atès que els locals podrien pujar de preu amb el perill que només els puguin acabar llogant les grans cadenes de restauració.

A més, a la mateixa proposició on demanava retirar el punt de la modificació de l’Ordenança, que finalment no ha rebut el vots necessaris, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament ha demanat fer més i millors inspeccions a les terrasses dels bars i restaurants per veure si acompleixen la normativa i, en cas que no, valorar la retirada de llicències. “Malgrat que ho contempla l’ordenança actual, de moment se n’han fet un total de zero”, ha criticat.

Fugir de la urbanització “tàctica” al túnel de les Glòries

A la comissió, el grup d’ERC també hi ha presentat un prec per reclamar al govern municipal que no apliqui urbanitzacions “tàctiques” a les cobertures del túnel de Glòries, i hi faci una urbanització de qualitat i definitiva, tal com també demanen les entitats veïnals que formen el ‘Compromís per Glòries’.

Anticipació a l’augment dels costos de la construcció

Els republicans també hi han presentat un altre prec demanant al govern municipal que es comprometi a realitzar en el termini d’un mes, un informe d’urgència sobre l’impacte de l’actual augment dels preus de les matèries primeres i el seu transport, en la construcció pública municipal d’habitatge, equipaments, infraestructures i obres d’urbanització, alhora que identificar mesures pal·liatives per a la qüestió.