Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona instarà la Diputació a fer complir els tràmits de padró a proposta d’ERC


Els republicans reclamen al govern municipal avançar en el compliment dels objectius ODS dins l’Agenda 2030

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres instar la Diputació de Barcelona a complir i fomentar les polítiques d’empadronament amb l’objectiu de no vulnerar drets i evitar greuges d’aplicació de la normativa entre municipis. La proposició l’ha presentada el grup d’ERC i ha tirat endavant amb el vots a favor del govern municipal, en contra de Cs i l’abstenció de la resta de grups.
 
“Fa més de 15 anys que el Síndic de Greuges denuncia que alguns ajuntaments posen traves administratives o demanen requisits arbitraris impedint de facto l’empadronament de les persones en situació de pobresa i vulnerabilitat social extremes. Creiem que un ajuntament no es pot escudar en el concepte d’autonomia local per incomplir lleis socials com el padró i dificultar l’empadronament dels seus ciutadans”, ha denunciat la regidora Eva Baró, que ha assegurat que la no aplicació de la normativa per part de certs ajuntaments afecta els municipis limítrofes que sí que ho fan perquè han d’assumir encara més empadronaments.
 
Baró ha defensat que és la Diputació de Barcelona -que governen PSC i Junts- ha d’abordar des d’una perspectiva supramunicipal el foment de polítiques d’empadronament actiu per corregir aquestes males praxis i instar al compliment de la norma als 311 ajuntaments de la demarcació. En aquest sentit, mentre que els socialistes han votat a favor de la proposta, Junts s’ha abstingut, fent evident, segons la regidora, “que l’ombra del pacte a la Diputació i arriba lamentablement fins a l’Ajuntament de Barcelona”.
 
“Ser inscrit al padró del municipi on algú resideix és un dret i empadronar és una obligació dels ajuntaments vers els seus veïns i veïnes. Per això, demanem que Barcelona assumeixi aquest lideratge també a nivell supramunicipal”, ha sentenciat Baró.
 
La resta d’iniciatives d’ERC
 
A la comissió de Presidència, els republicans també han preguntat al govern municipal el per què de la publicació de fotos de l’interior del local ocupat de Plaça Tetuan on va passar l’incendi de fa dues setmanes. “Cal saber des de quina àrea es van publicar les imatges i amb quin objectiu”, ha assegurat Baró.
 
A més, la regidora Gemma Sendra ha demanat al govern municipal que concreti en un termini màxim de dos mesos quins objectius s’han complert i quins manquen d’executar fins al 2023 dins de l’informe sobre l’Agenda 2030 que va ser presentat fa un any.