Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona gestionarà la seva logística urbana gràcies a una proposta d’ERC


Els republicans demanen reforçar comercialment l’Avinguda Riera de Cassoles
 

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres, a proposta d’Esquerra Republicana, la creació d’una eina que administri els centres de distribució urbana a la ciutat, després de constatar-se un augment dels fluxos logístics a causa de les compres a Internet. El vot favorable de l’equip de govern, Comuns-PSC, sumat als dels republicans, ha permès que s’aprovi la mesura, que ha rebut l’abstenció de Junts i Cs i el vot contrari de PP, BCanvi i la regidora no adscrita.

“Els centres de concentració de mercaderies estan cada vegada més lluny de la ciutat, el que fa que les furgonetes hagin de fer trajectes més llargs i, per tant, hi hagi més contaminació. Això, lligat a que l’augment de fluxos ha vingut per quedar-s’hi, des d’ERC creiem que cal governar la qüestió”, ha defensat el regidor republicà Max Zañartu a la comissió d’Economia, on ha lamentat que la “logística absurda” representa a Barcelona més d’un 30% del total.

Per això, tal com especifica la proposta avui aprovada, l’Ajuntament crearà “una estructura que permeti a l’Ajuntament la creació, administració i generalització de centres de distribució urbana que fomentin el retorn de la logística a la ciutat, tot optimitzant els fluxos de l’última milla”. “Calen centres multimodals que permetin a l’Ajuntament innovar a nivell logístic com ja fan d’altres ciutats, mentre que Barcelona ha quedat enrere”, ha reiterat Zañartu.

La proposició, a més, demana iniciar els treballs administratius per poder aplicar la taxa Amazon tal com ERC ja va proposar i el govern municipal va acceptar i signar a l’acord de pressupostos de 2021.
 
Un impuls per a l’Avinguda Riera de Cassoles

A la comissió, els republicans també hi ha presentat un prec amb la vista posada a l’Avinguda Riera de Cassoles, per a la qual la pacificació del carrer Gran de Gràcia ha suposat un greuge acústic, ambiental i de massificació de trànsit.

En aquest sentit, ERC ha demanat al govern municipal que faci un pla de dinamització al costat de les entitats per reforçar comercialment l’avinguda i els seus entorns.

Preu de la taxa d’ocupació dels grups turístics
El grup d’ERC també ha presentat un prec instant el govern municipal a fer un estudi econòmic sobre el preu de la futura taxa d’ocupació del domini públic per part dels grups turístics organitzats a Barcelona.

Els republicans han fet aquesta petició després que l’últim ple municipal va aprovar limitar a 15 persones més el guia els grups organitzats i condicionar l’activitat a l’obtenció d’una llicència, que es cobra mitjançant la citada taxa de domini públic.