Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC proposa que Barcelona blindi la immersió lingüística al pròxim plenari


Maragall s’obre a negociar la iniciativa amb la resta de grups en pro de la cohesió social i la defensa del model educatiu català

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona proposarà al ple de desembre que la capital catalana s’erigeixi com a defensora del model d’immersió lingüística a les escoles i en demani el blindatge al govern municipal, la Generalitat i l’Estat.

Un dia abans de la manifestació convocada al centre de Barcelona, els republicans han decidit presentar aquesta iniciativa, que han obert a negociar amb la resta de grups municipals, després de la recent sentència del TSJC que obliga a fer un 25% de les hores de classe en castellà en un grup de P5. En paraules del president del grup, Ernest Maragall, l’Ajuntament “no pot quedar al marge de les polítiques educatives que tenen lloc a la ciutat en tant que el seu màxim organisme polític i institucional i tenint en compte la seva condició de cotitular del servei públic d’educació a través del Consorci d’Educació de Barcelona”, ha assegurat.

Pel que fa al text de la proposició, manifesta que correspon “exclusivament” als i les representants triats democràticament per la ciutadania i no a cap altre organisme el fet d’establir els criteris dels sistemes educatius, si bé especifiquen també que el model d’immersió està “definit i reconegut per la llei catalana, tant com admès per la darrera i vigent legislació bàsica espanyola”.

Per a Maragall i els republicans, la immersió lingüística “és el millor exemple de cohesió social, a més de garantia de l’efectiu assoliment dels nivells d’aprenentatge previstos” tal com ho acrediten els resultats acadèmics que són igual o millors que els del conjunt de l’Estat.

La proposició, a més, rebutja “els intents polítics i partidistes d’introduir artificialment a les nostres escoles un conflicte lingüístic inexistent” i demana no caure en la provocació i no deixar-se arrossegar en una qüestió que “només pot produir una confrontació absurda entre els mateixos infants i les seves famílies”.

Pel que fa a la resta d’iniciatives, ERC portarà un prec perquè l’Ajuntament creï en el màxim d’un mes un grup de treball per decidir conjuntament les activitats que es faran als locals comercials adquirits en planta baixa, proposta que els republicans van negociar i acordar als pressupostos de 2021, en col·laboració amb els agents corresponents. 

A més, preguntaran al govern municipal per la situació de les negociacions amb la direcció del Primavera Sound amb l’objectiu de saber si està en perill la continuïtat del festival, i demanaran per l’estat d’execució d’un prec presentat al novembre de 2020 sobre la nova xarxa de bus i les línies de bus del barri.