Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona dona suport a la immersió lingüística i instarà l’Estat a respectar-la a proposta d’ERC


Maragall, davant del sí de BpelCanvi al pressupost municipal: “Avui queda clar que ERC és l’única alternativa per a la ciutat”

Barcelona s’erigeix com a defensora del model d’immersió lingüística a l’escola i instarà l’Estat a defensar-lo. És el resultat de la proposició que ha presentat ERC a l’Ajuntament de Barcelona al ple de desembre, i que ha rebut el vot a favor de Comuns i Junts, l’abstenció del PSC i el vot en contra de la resta de grups.

“Demano que des del consistori ens comprometem amb l’escola, que diguem junts que Barcelona i Catalunya disposen d’un model educatiu d’èxit i que no acceptem que els tribunals fixin com ha de ser aquest model, perquè qui ho ha fer és el Departament d’Educació”, ha defensat el president del grup d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, a més d’assegurar que “la proposició no va contra res ni ningú, sinó que va a favor de l’educació general i l’excel·lència”.

Malgrat això, la proposta ha rebut el vot contrari de la dreta amb uns arguments que Maragall ha considerat fruit del “nacionalisme espanyol”. “Ataquen l’escola catalana perquè saben que l’escola és el que som com a societat, com a ciutadania i com a poble conscient que ho és. Ataquen l’escola perquè saben que és el cor de la democràcia al nostre país”, ha lamentat. Pel que fa al PSC, que s’ha abstingut a la proposta d’ERC i n’ha presentat una de pròpia incloent un punt pel respecte a la sentència del TSJC sobre el 25% de castellà, Maragall ha instat Jaume Collboni a no abandonar el “consens” amb el model educatiu sinó que a “proposar-ne millores” si així ho consideren.

La proposició d’ERC, a més, també reivindica la immersió com a “millor exemple de cohesió social” i rebutja “els intents polítics i partidistes d’introduir artificialment a les nostres escoles un conflicte lingüístic inexistent”.

Abstenció als pressupostos de Barcelona per salvar els de la Generalitat

Al plenari, també hi ha tingut lloc la discussió i posterior aprovació dels pressupostos municipals de l’any vinent. El grup ERC s’hi ha abstingut, com ja havia anunciat, però Maragall ha volgut deixar clar que no ha estat per convenciment sinó com a condició necessària perquè Catalunya no es quedés sense els seus comptes. “La nostra abstenció no és rellevant per al pressupost municipal, que ja anava a ser votat per Barcelona pel Canvi, tal com s’ha fet públic avui. Un pacte, de fet, que és vigent des de fa mesos i anys. L’abstenció d’ERC, doncs, és rellevant perquè Barcelona pugui rebre els recursos dels pressupostos de la Generalitat, que sí que són de debò excepcionals”, ha afirmat Maragall, referint-se al fet que els Comuns van exigir el vot d’ERC als comptes municipals per votar ells els del Parlament.

El líder republicà a l’Ajuntament també ha lamentat que “si bé els pressupostos de Barcelona tenen recursos excepcionals – que per cert no surten de les arques de la ciutat- no tenen darrera un pla excepcional ni vertaderament transformador”, d’aquí l’oposició d’ERC. “La ciutat mereix més. Cal recuperar els mínims de bon govern que no hauríem d’haver perdut”, ha assegurat Maragall, que en aquest sentit ha erigit ERC com l’única alternativa.

Resta d’iniciatives d’ERC

Els republicans també ha presentat un prec perquè l’Ajuntament creï en el màxim d’un mes un grup de treball per decidir conjuntament les activitats que es faran als locals comercials adquirits en planta baixa, proposta que els republicans van negociar i acordar als pressupostos de 2021, en col·laboració amb els agents corresponents. “Mentre que el govern municipal posa el focus en l’adquisició de locals, nosaltres el posem en quins usos els donem per tal de dinamitzar la ciutat”, ha assegurat el regidor Castellana.

A més, ERC ha preguntat per la situació de les negociacions amb la direcció del Primavera Sound per saber els termes de la continuïtat del festival i qui lidera la negociació. “No s’ha assumit que quan les coses, com aquest festival, creixen, l’Ajuntament de la ciutat les ha d’acompanyar”, ha assegurat Gemma Sendra. La pregunta arriba després que el grup d’ERC al districte ja ha presentat dues iniciatives més sobre el tema: un prec demanant la convocatòria de l’anomenada 'Comissió Primavera Sound' i una pregunta al regidor del districte sobre la seva posició davant l’anunci de l’alcaldessa de repetir al 2023 el format de festival duplicat que es farà al 2022.