Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC exigeix al govern municipal que reforci els operatius de Guàrdia Urbana al Besòs-Maresme


La tensió d’aquest cap de setmana al barri del Besòs i el Maresme posa, un cop més, en evidència una situació que el grup republicà fa temps que denuncia tant des de l’Ajuntament de Barcelona com des del districte de Sant Martí. Per aquest motiu al pròxim plenari els republicans exigiran al govern municipal un pla de xoc al barri que ha de consistir principalment en un pla de seguretat concret i específic, així com un estudi de propietats d’habitatges en mans d’entitats bancàries i el reforç de la mediació comunitària. 

A principis de mandat el Grup Municipal d’ERC  a l’Ajuntament de Barcelona va impulsar el compromís pel Besòs-Maresme per revertir la situació del barri i la manca d'inversions i actuacions. La portaveu adjunta i regidora adscrita al districte, Elisenda Alamany, creu que el govern municipal l'està dilatant: “Fa mesos que ens vam trobar amb el veïnat i ens van ajudar a definir millor quin tipus de mesures necessiten. Mentrestant la realitat s’imposa, aquest mateix cap de setmana ho hem pogut comprovar i el barri demana intervencions per part de l’Ajuntament de manera urgent”. 

En les darreres setmanes la situació d'activitat delictiva i màfies d'ocupació en els pisos buits propietat dels bancs s’ha fet especialment rellevant, per això els republicans demanen de nou intervenir amb contundència. La tensió d’aquest cap de setmana al barri del Besòs i el Maresme posa, un cop més, en evidència una situació que el grup republicà fa temps que denuncia tant des de l’Ajuntament de Barcelona com des del districte de Sant Martí. Per aquest motiu al pròxim plenari els republicans exigiran al govern municipal un pla de xoc al barri que ha de consistir principalment en un pla de seguretat concret i específic, així com un estudi de propietats d’habitatges en mans d’entitats bancàries i el reforç de la mediació comunitària.

“Exigim al govern municipal que, en coordinació amb Mossos, reforci els operatius policials per donar una resposta més ràpida i efectiva davant d'aquesta problemàtica”, ha afirmat Alamany que també ha demanat que s’identifiqui la propietat dels pisos buits i s’exigeixi el compliment de la Llei, bé sigui posant aquests pisos al mercat de lloguer o cedint-los a l'administració pública per garantir un bon ús. 

D’altra banda, ERC demana també reforçar els serveis de mediació: “Necessitem més mediadors al Besòs i incrementar la presència d’agents de la Guàrdia Urbana per garantir la convivència al barri, així com treballar des de les diferents administracions per accelerar els processos judicials”, ha assegurat la regidora.