Barcelona

Sant Martí

Notícia

El govern Colau-Collboni es nega a aplicar més mesures contra l’incivisme tal com exigeix ERC


Jordi Coronas: “Avui sortim d’aquí amb una taula proposada pel govern, però els veïns els diran que ja n’han fet 15 o 20 i el problema continua sense resoldre’s”
ERC demanava, entre d’altres, prohibir la venda d’alcohol des de les 22h i que les begudes no fossin visibles des del carrer o augmentar la presència de la Guàrdia Urbana als carrers i places
 
El govern de Barcelona no aplicarà més mesures per tal de lluitar contra el problema de l’incivisme a la ciutat, tal i com li reclamava Esquerra Republicana. El govern format per Comuns i PSC va votar en contra de la proposició d'ERC que plantejava una bateria d’actuacions urgents per tal d’afrontar la problemàtica, com ara la prohibició de la venda alcohol d’alta graduació i cervesa freda a partir de les 22h a les botigues d’alimentació, i que a més les begudes no poguessin ser visibles des del carrer, o un augment de la presència de Guàrdia Urbana a carrers i places.
“El fenomen de l’incivisme és massiu a moltes parts de la ciutat, i no és un problema conjuntural, sinó estructural i que ve de lluny”, va afirmar el regidor d'ERC Jordi Coronas, qui va lamentar el vot en contra de l’executiu municipal. “Avui sortim d’aquí amb una taula proposada pel govern, però els veïns els diran que ja n’han fet 15 o 20 i el problema continua sense resoldre’s”, ha insistit.
“Cal un punt d’inflexió: una actuació decidida, persistent amb el temps, coordinada i transversal”, va continuar Coronas, que va recalcar que les propostes d'ERC no són només seves, sinó que “estan parlades i consensuades amb plataformes i entitats veïnals que pateixen dia rere dia tots aquests problemes”.
El text d’Esquerra Republicana plantejava les següents mesures:
-        Definir els àmbits d’actuació com “Zones Preferents d’Actuació per Garantir el Descans i la Convivència Veïnal” (ZARE)
-        Reforçar la presència de Guàrdia Urbana durant un període mínim de 6 mesos amb dispositius de saturació policial i sancions administratives tal com determinen les ordenances municipals.
-        Instal·lar sonòmetres a les places i recorreguts de pas nocturns habituals, així com corresponsabilitzar els gestors de locals amb terrassa o d’oci nocturn dels excessos generats en els seus espais.
-        Acompanyar les accions d’una campanya de comunicació de gran difusió als mitjans de comunicació i amb senyalització específica en les Zones Preferents d’Actuació, indicant de manera clara les activitats no permeses i el volum de soroll màxim acceptat i l’import de la sanció que li correspon a cada infracció.
-        Crear un espai d’informació, comunicació i mediació amb els veïns, veïnes i entitats de les zones ZARE. Implementar un dispositiu de neteja específic de l’espai públic en l’horari de tancament de les activitats permeses i aplicar mesures de pressió i sanció a la venda ambulant de begudes alcohòliques.