Barcelona

Sant Martí

Notícia

ERC denuncia que Barcelona "està bruta i deixada" i exigeix més recursos al govern municipal per netejar i mantenir la ciutat.


Jordi Coronas: “Ni s’han planificat les plagues de rates i paneroles, ni es fa el manteniment adequat de parcs i jardins i l’espai públic, ni s’ha dotat la Guàrdia Urbana de prou recursos per controlar l’incivisme” 
“Hem constatat, passejant per tots els barris, que tenim una ciutat bruta i deixada”. És la sentència que va fer el portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, sobre la situació de la ciutat durant l’estiu. “Ni s’han planificat les plagues, ni es fa el manteniment adequat de parcs i jardins i l’espai públic, ni s’ha dotat la Guàrdia Urbana de prou recursos per controlar l’incivisme”, ha insistit el regidor.
El regidor d'ERC va denunciar l’existència de “plagues de rates i paneroles” a diversos districtes de la ciutat, com ara a Sant Martí, Ciutat Vella o Les Corts, i va criticar la manca de recursos i planificació que va exhibir l’executiu municipal: “ha quedat clar que Barcelona no estava preparada per la reobertura”.
Coronas va assegurar que els serveis municipals encarregats de vetllar per la salut pública, el manteniment, l’accessibilitat i la seguretat de la ciutat estan infrafinançats. “Les contractacions extraordinàries per neteja i manteniment de parcs i jardins han estat insuficient, a la vista està”, va reblar el portaveu dels republicans, que va recordar que la ciutat compta amb un pressupost rècord en aquest 2021 i va exigir fer-ne ús: “Quan tens una situació urgent a resoldre fa falta posar recursos extraordinaris”, va declarar.
Esquerra formalitzarà aquestes exigències en forma de proposició a la propera comissió d’ecologia i urbanisme del consistori per fer una inversió extra, amb el marge de despesa que té disponible, als serveis de neteja i manteniment “per garantir un servei de qualitat mentre dura la pròrroga de l’actual contracta de neteja”. “Des d’ara i fins el 22 de març hem de garantir que la neteja i el manteniment de la ciutat es faci com cal”, va dir.