Barcelona

Sant Martí

Notícia

Esquerra força que el govern de Barcelona augmenti els recursos per neteja i control de plagues  


Esquerra va forçar a què el govern de Barcelona dediqui més recursos i personal per millorar la neteja i el control de plagues davant el “deplorable” estat de la ciutat. Després que el grup municipal d'ERC denunciessin que la ciutat està “bruta i deixada”, van aconseguir el suport majoritari del consistori per millorar la situació i el manteniment de l’espai públic mentre no entri en vigor la nova contracta de neteja. “La ciutat no pot esperar fins el març del 2022: la ciutat té un pressupost rècord i cal posar els diners on toca abans de deixar-los escapar i aquesta és una necessitat urgent”, va afirmar el regidor d’Esquerra Jordi Coronas.
En concret, la proposició d’Esquerra demanava els reforços en personal i mitjans necessaris per aconseguir un espai públic “en les condicions de salubritat necessàries”, així com un “reforç i millora” de la planificació del control de plagues. A més, el text aprovat també exigeix “una auditoria urgent” del manteniment de l’espai públic “lligat a una bateria d’intervencions urgents per tal de retornar-lo als nivells de seguretat i manteniment necessaris”.
“Demanem que el govern passi del reconeixement del problema als fets”, va continuar en Jordi Coronas. El regidor va recordar que aquest estiu Barcelona també ha tingut un problema de control de plagues i de manteniment de l’espai públic i de parcs urbans. “La ciutat en sí mateixa està donant una imatge de deixadesa absoluta perquè està deixada”, va reblar Coronas, que va demanar “una auditoria urgent per valorar el manteniment de l’espai públic que vagi acompanyades d’una bateria d’actuacions urgents”.