Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall i el conseller Elena visiten Ciutat Vella en el marc de les sortides de l’Alcalde de Nit


Maragall: “El Raval demana a crits una actuació integral, de fons i de màxima ambició per retornar la qualitat de vida que mai hauríem d’haver perdut” - L’Alcalde de Nit, proposat per Esquerra a la campanya electoral i que ja ha visitat diversos barris en aquest mandat, pretén conèixer la realitat i problemàtiques de la ciutat a les hores nocturnes per cercar-hi solucions

El líder d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, i el Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, han visitat aquesta setmana el districte de Ciutat Vella en el marc de les sortides de l’Alcalde de Nit, una iniciativa proposada per Esquerra en campanya electoral i que es ve reproduint durant aquest mandat a diferents barris de la ciutat. L’objectiu de la visita era conèixer en primera persona i de la mà dels veïns i veïnes afectats els problemes del districte en matèria de seguretat, infrahabitatge o convivència.

“El Raval demana a crits una actuació integral, de fons, de màxima ambició i de retorn a la ciutadania per retornar la qualitat de vida que mai hauríem d’haver perdut”, ha afirmat Maragall, que ha advertit que situacions d’inseguretat i problemes de convivència “s’estan consolidant” al barri.

“El nostre compromís és garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes amb un model orientat a resoldre problemes, no només a implementar el compliment de la llei”, ha continuat el Conseller Elena, que a més ha afirmat que el Departament d’Interior treballa “perquè la policia representi la diversitat de la societat”. “La policia en un model de proximitat ha d’assemblar-se a la societat que defensa”, ha afegit, tenint en compte la diversitat de gènere però també la cultural i d’origen.

Maragall i Elena han recorregut diversos espais del barri del Raval, des de la Plaça Salvador Seguí fins al CAS Baluard, a l’Avinguda de les Drassanes, passant per altres zones del barri amb problemàtiques de convivència, de pisos municipals convertits en narcopisos o amb ocupacions delictives d’habitatges, així com zones on hi ha prostitució forçada.

“Com administracions i representants polítics l’únic que podem dir és que hem d’actuar”, ha afegit Maragall. “Hem escoltat veïns carregats de raó i de dignitat, però també amb la sensació que s’han explicat massa vegades i que l’administració no respon, i la nostra obligació és que això canviï”, ha sentenciat. Elena, per la seva part, ha incidit en la necessitat de “reforçar els dispositius conjunts entre Mossos i Guàrdia Urbana per aconseguir una col·laboració més intensa i fer els agents més propers a la comunitat”.

Esquerra Republicana ha proposat vàries iniciatives a l’Ajuntament de Barcelona durant aquest mandat per tal de millorar la situació a Ciutat Vella. Entre elles, destaquen el Pla de Xoc ‘Compromís Ciutat Vella’, amb mesures concretes en matèria policial i judicial, d’habitatge i d’espai públic, així com la recent proposició aprovada al consistori per tal de rehabilitar les finques municipals del districte, algunes d’elles en situació d’infrahabitatge, com la de Nou de la Rambla 39.
 
A la visita també hi han assistit els regidors d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Coronas i Marina Gassol, així com la consellera portaveu de districte a Ciutat Vella, Laura de la Cruz, i la consellera de districte Alba Segura.