Barcelona

Grup municipal

Notícia

Quines iniciatives presentem a les comissions de l'Ajuntament del mes de novembre?

ajuntament de barcelona, ajuntament barcelona

COMISSIÓ DE DRETS SOCIALS, CULTURA I ESPORTS
 
(Proposició) Sobre la situació de les entitats socials de la ciutat degut a l'aplicació del 155
Demanem al govern Colau que estudiï la formula més adient per resoldre la delicada situació que estan patint les entitats socials de la ciutat, degut a l’aplicació de l’article 155.
 
(Prec) Organitzar una exposició retrospectiva sobre la trajectòria de l'escultor Joan Mora
Instem el Govern municipal a organitzar una exposició retrospectiva sobre la trajectòria artística de l’escultor andreuenc Joan Mora, amb la col.laboració de la família Mora i coincidint amb el lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat al Mèrit Cultural, a títol pòstum, a aquest prestigiós artista.
 
(Pregunta) Sobre el servei de suport psicològic a les Unitats d'Escolarització Compartida (UCE)                                                                                                                            
Preguntem al govern municipal quina valoració fa del servei de suport psicològic a les Unitats d’Escolarització Compartida (UCE) durant el curs 2016-17
 
 
COMISSIÓ D’ECONOMIA I HISENDA

(Proposició) Exigir al govern espanyol les transferències i inversions pactades per l'Ajuntament i la Generalitat
Proposem exigir al govern espanyol que es compleixin estrictament els calendaris de transferències previstos a l’Ajuntament de Barcelona i pactats amb el govern de Catalunya, així com l’execució d’inversions pactades també entre les dues institucions. Aquestes inclouen, entre d’altres, l’arribada del Metro a la Zona Franca o la inversió en residències de persones grans.
D’altra banda, exigim la retirada de l’article 155 i que es posin fi a les pressions directes per part d’institucions de l’Estat a empreses per tal que moguin la seva seu social fora de Catalunya.
 
(Pregunta) Quina és la previsió de resultat pressupostari a 31 de desembre de 2017
Preguntem al govern Colau quina és la previsió de resultat pressupostari al tancament a 31 de desembre de l'Ajuntament de Barcelona de l'exercici 2017.
 
(Pregunta) Sobre el pla estratègic de quioscos
Preguntem en quin estat es troba l’elaboració del pla estratègic de quioscos de la ciutat i quan preveu presentar-lo el govern municipal.
 
 
COMISSIÓ DE PRESIDÈNCIA, DRETS DE CIUTADANIA I PARTICIPACIÓ
 
(Proposició) Augmentar la dotació de Guàrdia Urbana a les manifestacions on hi ha incidents de caire feixista
Demanem al govern de la ciutat de Barcelona que augmenti la dotació policial que destina a les manifestacions que organitzen i/o en formen part de manera activa entitats de caire feixista, per tal d’evitar la violència que d’aquestes manifestacions es desprèn.

(Prec) Creació d'una taula de crisi amb participació de les entitats afectades pel 155
Demanem al govern Colau que creï una taula de crisi amb participació de les entitats afectades on poder establir un pla d’ajudes que permeti garantir la viabilitat de les mateixes i garantir la tasca que desenvolupen actualment.
 
(Pregunta) Sobre els empresonaments de membres del Govern legítim de Catalunya
Preguntem quines mesures pensa prendre el Govern municipal davant els empresonaments del nostre govern a la Generalitat, tenint en compte que a l’últim Consell Plenari es va aprovar reconèixer el Govern de Carles Puigdemont com el legítim de Catalunya, i el Parlament també sorgit de les eleccions dels 27 de setembre del 2015 com a únic representant legítim del poble de Catalunya.
 
 
COMISSIÓ D’ECOLOGIA, URBANISME I MOBILITAT
 
(Proposició) Informe sobre totes les grans obres anunciades i en curs     
Demanem al govern Colau que realitzi en 1 mes un informe de totes les grans obres anunciades i en curs,  en el qual hi hagi la comparativa entre els terminis i costos previstos inicialment i els  actualitzats a dia d'avui, i que aquest s'entregui a totes les formacions polítiques.
 
(Pregunta) Sobre la supercruïlla de Sant Antoni
Preguntem al govern municipal si té previst aplicar l'urbanisme tàctic a la Supercruïlla/Superilla de Sant Antoni.
 
(Pregunta) Sobre l'agilització de tràmits administratius que endarrereixen projectes metropolitans                                                                              
Preguntem al govern Colau quines mesures té previstes el govern municipal per tal d’agilitzar els tràmits administratius que endarrereixen els projectes metropolitans, i en concret el projecte de la nova via per a ciclistes i vianants que ha de connectar els municipis de Barcelona i Esplugues.