Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada una proposta d'Esquerra Republicana per incrementar la lluita contra les màfies cannàbiques, tal com demana el sector

Els republicans demanen augmentar les inspeccions als locals il·legals per no criminalitzar les associacions del sector


La Comissió de Presidència, Seguretat i Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest matí una proposició d'Esquerra Republicana per "executar un pla intensiu d'inspeccions a les associacions cannàbiques en un termini de 3 mesos, per tal de comprovar el compliment de la normativa vigent". La proposició dels republicans, que s'ha aprovat per unanimitat, demana "prioritzar les inspeccions d'associacions cannàbiques que hagin traspassat la seva llicència", i identificar aquells locals il·legals "que actuen de manera encoberta com a associacions cannàbiques".

El portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha explicat que "aviat farà dos anys de l'aprovació del Pla Especial Urbanístic de les associacions cannàbiques, i encara estem pendents de tenir l'ordenança de salut", un fet imprescindible per a una regulació completa. Per Coronas, "la realitat diària ens demostra que hi ha una promoció del consum que no podem tolerar a la ciutat de Barcelona". "Nosaltres defensem que regular és protegir, i per això és més que necessari tenir una ordenança de salut, o dur a terme un ple d'inspeccions intensiu per acabar amb les màfies que estan especulant", ha assegurat.

El portaveu republicà ha sentenciat que "amb les inspeccions volem acabar amb les màfies i el turisme cannàbic, i aconseguir que les associacions millorin les seves pràtiques". "Les pròpies associacions són les primeres interessades en acabar amb les males pràctiques i la inseguretat jurídica actual", ha sentenciat.