Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona exigirà a Montoro les transferències i inversions pactades amb la Generalitat a proposta d'Esquerra Republicana

Els republicans han citat projectes com el Metro a la Zona Franca o inversions en residències de gent gran o a Centres d'Atenció Primària


La Comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquesta tarda una proposició d'Esquerra Republicana que demana al govern municipal que exigeixi al govern espanyol que es "compleixin els calendaris de transferències i inversions pactats entre Ajuntament i Generalitat".

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha demanat a Gerardo Pisarello "que arrenqui el compromís del ministre Montoro de complir els compromisos que té adquirits la Generalitat amb la ciutat de Barcelona". Bosch ha enumerat un llistat de compromisos com l'arribada del Metro a la Zona Franca o l'augment de la despesa de les places de gent gran en residències. El republicà ha recordat també les aportacions que fa la Generalitat en consorcis com el d'Educació (68M€) o Serveis Socials (48'7M€).

Bosch ha replicat també a PP, C's i PSC, i ha recordat que els problemes econòmics de Barcelona es produeixen, entre d'altres, per l'aplicació de l'article 155, les imatges de violència a la ciutat o les pressions que han rebut algunes empreses per part d'institucions de l'Estat.

La proposició exigeix també al govern espanyol i al PSOE i C's la "retirada d'aquest article i la restauració del govern legítim de Catalunya", a més de posar fi "a les pressions directes a empreses perquè moguin la seva seu social fora de Catalunya".